בעבר מאוד לא חיבבתי את לונדון (אולי כי הלכתי לאיבוד כשהייתי בן שנתיים?) אבל אני חייב להודות שבביקורי האחרונים אני מוצא שהיא יותר נעימה ומזמינה. בתחום האוכל, יש בכלל מהפיכה. הנה לפניכם 3 מסעדות מומלצות.
דישום - DISHOOM (מטבח הודי)
הגענו לדישום ביום שלישי בערב. כשניסינו להזמין מקום נאמר לנו שהזמנת שולחן מתבצעת רק לקבוצות מעל 6 אנשים וכל השאר מוזמנים פשוט להגיע. אכן הגענו ומיד הושיבו אותנו על הבר עד ששולחננו יתפנה. הבר-טנדר עשה את עבודתו כהלכה וכבר הגענו לשולחן במצב רוח טוב. הארוחה עצמה היתה מצויינת, אני לא זוכר שמות של מנות ספציפיות אבל ברור שהקארי שולט וגם ברור שכמעט כל המנות מתובלות כך שמי מכם שאינו יכול לסבול ולו טיפה אחת של חריפות, זה לא המקום בשבילו. לא יקר.
כתובת
DUCK AND RICE (אסיאתי)
![]() |
ה- TANK BEER של DUCK & RICE |
קודם כל המקום הוא מגניב במיוחד. בקומה העליונה יש מסעדה. ניסינו להזמין מקום ליום שישי בערב אבל ממש הצחקנו אותם. אבל כך זכינו להכיר את הקומה התחתונה. קומה זו היא למעשה פאב אנגלי טיפוסי אלא שהוא מגיש את האוכל של המסעדה. האווירה ביום שישי בערב היתה יוצאת מהכלל, המקום היה מפוצץ וממש כייף (כמובן שאם חשקה נפשכם לנהל דיאלוג פורה עם הפרטנר שלכם בנושאים ברומו של עולם, זה לא ממש המקום).
כמו בכל פאב, יש מקומות עמדיה ומקומות ישיבה והישיבה מתבצעת ע"ב כל הקודם זוכה.
העיצוב של המקום יוצא דופן וחלק גדול מהקומה הראשונה מוקדש לחביות הבירה הענקיות (Tank Beer) האלה שתמונה למעלה.
מנה יוצאת דופן שחייבים להזמין: צלעות. אני באמת חייב להגיד שאני לא חושב שאכלתי צלעות כאלה. גם הבשר פשוט מדהים ונמס בפה וגם הטיבול פשוט, אין מילים...
ערב ממש כייפי.
אתר המסעדה
כתובת המסעדה
BARRAFINA - טאפס בר ספרדי (כוכב אחד של מישלן!)
מאז, אנחנו מקפידים לבקר במקום בכל נסיעה ללונדון.
מילה על הקונספט: זה באמת טאפס בר - כלומר יש במקום רק בר ואין שולחנות ישיבה. גם כאן, לא ניתן להזמין מקום מראש. מגיעים ועומדים בתור. אלא השעמידה בתור (שיכולה גם להגיע לשעה בקלות) נעשית ליד בר עמידה והארוחה מתחילה כבר כאן עם שתיה ומנות אחרות (בעמידה אנחנו לוקחים בדר"כ את הפלפלים - מדהימים). בתמונה אתם רואים את היושבים על הבר ומאחוריהם ניתן לראות את העומדים עם הגב לתמונה.
כל המנות פה פשוט מעולות - זו הבטחה! אין נפילות. לפני שאתעקב על מנה אחת, מילה אחת על השף (זה במיוחד לאחותי ואחי החוטאים בבישול). הישיבה ליד הבר מאפשרת לכם לראות עבודה של טבח. השף של המסעדה עובד בתוך הבר וכל עבודתו חשופה לקהל - במטבח מאחורה מכינים רק את המנות הפשוטות או הכנות למנות. זה פשוט תענוג לשבת וולראות איש מקצוע בעבודה: העבודה על המנות עצמן, האופן בו הוא מעיר לעוזרים שלו, האופן בו כל מנה שיוצאת החוצה עוברת אצלו להערות או לאישור וחוץ מזה, על הדרך, הוא מצליח להחליף מילה עם הלקוחות ולחייך (אגב, אם עוד לא אמרתי, כל עובדי המקום 13 ספרדים + אנגלי אחד, מחייכים כל הערב).

מנה אחת מומלצת (ואני מאתגר אתכם לקראת מפגשנו הבא). טונה טרטר. ראו את התמונה וזהו.
באראפינה: לא לפספס.
אתר המסעדה
כתובת המסעדה
קרדיט חשוב: לא הגענו למסעדות במקרה, הכל באדיבות חברתנו הטובה, קרן.
חן חן, קרן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה