יום שני, 28 בדצמבר 2015

מלכת הגרנולות


מאת: עמית




למי שעדיין אוכל ארוחת בוקר עם ״דגני בוקר״ (אני מקווה שאין כאלה!), או למי שרוצה להתחיל לאכול ארוחת בוקר, מלכת הגרנולות:
חצי ק״ג שבולת שועל גסה, 150 גרם גרעני חמניות, גרעיני דלעת, צימוקים ואגוזי מלך שבורים (150 כל אחד).
מערבבים בקערה, מוסיפים שליש כוס שמן זית, חצי כוס דבש מומס בחצי כוס מים רותחים.
שוטחים בתבנית, תנור 180 מעלות.
מערבבים כל 6-7 דקות עד ששחום, לפי מידת הקריספיות הנדרשת.
בערך 25 דקות.


וזה הסוף: ארוז ל- 3 בנות ולנו, מקילו אחד של שיבולת שועל

2 תגובות:

  1. אבא: אבא: במגש 5000 קלוריות , כל קלוריה מעלה גרם אחד של מים במעלה אחת.

    השבמחק
  2. עמית: אני חייב לאבא תשובה בענין הקלוריות של הגרנולה.

    ובכן, אני מניח שאבא חישב נכון את הקלוריות.
    אני אוכל כל יום, (חוץ מימים של לחם שמן ועגבנייה), צלוחית של הגרנולה, 100-150 גרם, ולא עליתי גרם אחד.

    זה כמובן קשור לאוכל בהמשך היום אבל לא רק!

    כי בניגוד למחשבה ״האמריקאית״, הקלוריות זה לא הכי חשוב באוכל.

    הכי חשוב זה זה לא לאכול תוספי מזון וסיבים.

    ואם הקלוריות מטרידות, אפשר להכין גרנולה עניה בקלוריות, אבל ללא תוספים!

    השבמחק