מאת: עמית (בטיסה חזרה מהיכןשהוא)
מתברר שבמעיים קיים הריכוז השני בגודלו של עצבים בגוף אחרי המוח, יותר מאשר בעמוד השידרה. עקב כך זכו המעיים לכינוי ״המוח השני״.
כשאנו
אומרים לבדוק את המתרחש במעיים, הכוונה בין היתר לבדיקת 100 טריליון
הבקטריות השוכנות במעי האדם. יש כאלף מינים של בקטריות במעי, חלקם טובים
וחלקם מזיקים. לבקטריות אלו חשיבות גדולה מאד בתהליך העיכול, והטענה הינה
שלהרכב הבקטריות, כלומר להתפלגות הסוגים שלהם, יש השפעה מכרעת על הבריאות, ובין היתר גם על מחלות חשוכות מרפא כדוגמת סוכרת, השמנת יתר ואף פרקינסון. אכילת סיבים תזונתיים מטפחת מינים טובים של בקטריות,
תוספי מזון ואנטיביוטיקה מטפחים מינים רעים. גם מזונות דוגמת יוגורט
ומלפפונים כבושים (המכילים חיידקים פרוביוטיים) משפרים את ההרכב הבקטריאלי.
״הטענה הינה שלהרכב הבקטריות....״. למה טענה ולא תיאוריה
מוכחת? לכאורה קל לבדוק טענה זו. כל שנדרש הינו לעקוב אחרי כמה אלפי אנשים
במשך מספר שנים, לבדוק את ההרכב הבקטריאלי שלהם ואת מצבם הבריאותי. למה זה לא קורה? הניחוש שלי שזה נובע מזהות המממנים הראשיים של המחקר הרפואי בעולם: חברות התרופות. תקציבי העתק למחקר ופתוח של חברות התרופות משמשות לפיתוח תרופות חדשות מצילות חיים.
האם כדאי לחברות למממן מחקר שעשוי להוכיח שהתרופה היעילה ביותר למחלות
כדוגמת סוכרת או אלדסהיימר הינה פשוט תזונה נכונה? לא רק שלא ירוויחו מכך
כלום, אלא יאלצו לוותר על התרופות המשמשות חולים אלו כיום !

נחזור
למעיים אם כך. אכילת מזונות שיש בהם סיבים הינה חיונית בגלל התרומה
החיובית של הסיבים להרכב הבקטריאלי. סיבים יש בעיקר בקליפות של פירות
וירקות. היתרון באכילת ירקות, (מאודים או לא מאודים, העיקר שיהיו בקליפתם),
אינו רק בכמות הקלוריות הנמוכה, אלא בעיקר בגלל הסיבים שתורמים להרכב הנכון של הבקטריות.
מסיבה זו, (השפעה שלילית על הרכב הבקטריות), אסור לאכול מזונות עם תוספי מזון: משקאות דיאט,
אבקות
מרק, כל הסלטים המוכנים בסופר, כל הבשרים המעובדים, (הזכרו ברעש שעשה
הפירסום של הבנק העולמי בענין לא מזמן), אוכל קפוא, ובאופן כללי, כל אוכל שהוכן בבית חרושת. גם לחם שנאפה במאפיה תעשייתית מכיל תוספי מזון, (המכונים ״משפרי אפיה״).
אולם לא צריך להגזים. אמנם חולי קרון בשלב הראשון לטיפול
מנועים מלאכול לחם תעשייתי לדוגמה, אבל אנשים בריאים אינם צריכים להגיע
לקיצוניות כזו. די אם יאמצו מספר כללים פשוטים: בלי דיאט, בלי אבקות מרק
ורטבים, בלי סלטים מהסופר ובלי מזונות קפואים מצד אחד ועם הרבה ירקות על קליפתם. (גם בקליפת הפרי יש סיבים, אבל בפירות יש הרבה סוכר, ולכן אין להגזים באכילתם. די בפרי אחד ליום).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה